Cover image

Busstur til Bekkjarvik 27.08.2015

Vi startet fra vårt etter hvert så faste oppmøtested, Nordåstunet med start kl 10.00. Første etappe var til Krokeide fergekai med Christer ved rattet og Hilde som assistent ombord på bussen til Freedom Express.

Vel iland på Hufthammer gikk turen til Bakkasund for første stopp. Her ble vi guidet på en nyanlagt tursti mot Skansen, ett utsiktspunkt med utsikt rett ut på Marsteinen fyr. Et praktfullt kystlandskap møtte oss, med mange øyer, holmer og trange sund, lune havner, blankskurte svaberg, lyngheier, villsau og frodig furuskog. Minus med turen ut til Skansen var at turstien delvis var for dårlig tilrettelagt med dekke av for skarp, og grov grus. Dette var noen guiden noterte seg, og skulle ta opp med ansvarlig i kommunen.
Etter Skansen gikk turen videre til Bekkjarvik Gjestgiveri, og mat. Her holder verdensmester i kokkekunst til, Ørjan Johannessen med sitt praktfulle Bekkjarvik Gjestgiveri. Vi får servert fiskesuppen, eller villsaugryte og dessert, alt like fantastisk tilberedt, en smaksopplevelse en verdensmester verdig. http://www.bekkjarvikgjestgiveri.no/ Etter maten kunne vi kikke oss rundt i Bekkjarvik med sin levende kystkultur med sjøhus, båter, sjømerker, fyrlykter, og sine gamle handels- og gjestgiversteder.
Til slutt gikk dagen mot hell, og vi måtte returnere hjemover, men ikke uten en smule dramatikk. Dramatikken bestod av at i Bergen med omegn hadde det regnet så mye at veien til Krokeide var oversvømmet og vi kunne ikke ta fergen til Krokeide. For oss betydde ikke dette så mye sålenge vi fikk beskjeden ute på fjorden, og kunne endre kurs til Halhjem fergekai og kjøre i land der. Dermed var nok en vellykket tur over, med fornøyde deltakere, og en stor takk til Christer som stødig sjøfår og Hilde for god service.

W:
H: