Hjelp og tips

SAS

SAS

https://www.sas.no/reiseinfo/spesielle-reisebehov/assistanse/
Vi gjør alt vi kan for å gjøre reisen så enkel, trygg og komfortabel som mulig, uansett hva du har av behov eller evner. Spesialassistanse avhenger av tilgjengelighet. Du må be om spesialassistanse minst 48 timer før flygningen. Tjenesten må godkjennes før avgang, ellers kan vi ikke garantere assistanse.
 
Norwegian

Norwegian

www.norwegian.no/spesielle-behov/ 
De aller fleste passasjerer med redusert mobilitet kan reise uten ledsager med Norwegian. Hvis du reiser med egen rullestol eller trenger hjelp til å komme deg fra innsjekkingen til gaten din, kan du be om rullestolassistanse på nettet eller via kundeservice. Det er best at du ber om assistanse minst 48 timer før avreise (men vi skal gjøre vårt beste for å hjelpe deg hvis du bestiller senere enn dette).
VY

VY

https://www.vy.no/kundeservice/
Har du spesielle behov for togreisen, er det viktig at du bestiller billetten gjennom kundeservice tlf. 61 05 19 10, eller på en betjent stasjon. Tjenester som rullestolplass og gratis plass for førerhund/servicehund kan i dag ikke bestilles på nettet, men funksjonshemmede får likevel tilbud om de ulike rabattene. For rullestolbrukere som ønsker å reise med Sove, har vi en bredere kupé. Bestilles ved å kontakte kundeservice.
Fjordline

Fjordline

https://www.fjordline.com/
Fjord Line er et moderne rederi som tilbyr trygg og behagelig sjøtransport mellom Norge, Danmark og Sverige. MS Stavangerfjord, ble satt i drift i juli 2013. Søsterskipet MS Bergensfjord hadde sin første seiling i mars 2014. Med daglige avganger året rundt trafikkerer skipene linjene mellom Bergen, Stavanger og Hirtshals og mellom Hirtshals og Langesund.
Eria Resort

Eria Resort

www.eria-resort.gr 
Eria Hotel er det første hotellet i Hellas , designet for å tilby den hyggeligste og mest behagelige ferien til funksjonshemmede, deres familier og deres følgesvenner. Hotellet åpnet først i juni 2004. Siden den gang har det fungert vellykket og har hjulpet mange reisende med tilgjengelighet med spesielle behov for å realisere drømmen om å besøke Kreta og Hellas generelt.
Solgården

Solgården

www.solgarden.no 
Arrangør av assistert ferie til glede for over 4000 nordmenn i året! Vi arrangerer ferie under mottoet: Trygghet, trivsel og glede! Fellesskap og sosialt samvær er en viktig del av oppholdet på Solgården. De fleste kveldene byr vi på et variert program. 
Disableds Resort

Disableds Resort

www.disabledaccessholidays.com/ 
Ikke alle linker er like aktuell, men mye nyttig info for den som vil utforske verden. Denne nettsiden inneholder mange linker med mye info til feriesteder rundt om i hele verden.
Vitaltour

Vitaltour

www.vitaltour.no 
På våre Trivselsreiser møter vi deg allerede på avreiseflyplassen for å bistå med bagasje og ønske deg en god tur. Når du kommer til reisemålets flyplass vil du alltid møte våre medarbeidere som viser vei til transferbuss og hjelper til der det trengs. 
Handitours og familiereiser

Handitours og familiereiser

www.handitours.dk/ 
En vellykket ferie starter med god planlegging og tilrettelegging uansett - om man har et handicap eller bare trenger litt ekstra hjelp til planlegging og bestilling.
W:
H: