Hjelp og tips

SAS

SAS

https://www.sas.no/reiseinfo/assistanse/
SAS tilbyr assistanse til passasjerer med nedsatt bevegelighet (PRM) eller med andre spesielle behov. For å gjøre det enklere for deg å reise med hjelpemidler eller utstyr som krever ekstra plass på grunn av vekt eller størrelse, ber vi deg informere oss på bestillingstidspunktet. Kontakt Customer Contact Center på telefon 05400.
Norwegian

Norwegian

www.norwegian.no/spesielle-behov/ 
De aller fleste passasjerer med redusert mobilitet kan reise uten ledsager med Norwegian. Hvis du reiser med egen rullestol eller trenger hjelp til å komme deg fra innsjekkingen til gaten din, kan du be om rullestolassistanse på nettet eller via kundeservice. Det er best at du ber om assistanse minst 48 timer før avreise (men vi skal gjøre vårt beste for å hjelpe deg hvis du bestiller senere enn dette).
NSB

NSB

https://www.nsb.no/nedsatt-funksjonsevne
Krever din togreise spesielle behov, er det viktig at du bestiller billetten gjennom NSB Kundeservice på telefon 815 00 888 eller hos en kundebehandler på stasjonen. Tjenester som rullestolplass og gratis plass for førerhund kan i dag ikke bestilles på nettet, men funksjonshemmede får likevel tilbud om de ulike rabattene. For rullestolbrukere som ønsker å reise med NSB Sove, har vi en bredere kupé. Denne kupeen må bestilles ved å ringe NSB Kundesenter på tlf. 815 00 888.
Fjordline

Fjordline

https://www.fjordline.com/
Fjord Line er et moderne rederi som tilbyr trygg og behagelig sjøtransport mellom Norge, Danmark og Sverige. MS Stavangerfjord, ble satt i drift i juli 2013. Søsterskipet MS Bergensfjord hadde sin første seiling i mars 2014. Med daglige avganger året rundt trafikkerer skipene linjene mellom Bergen, Stavanger og Hirtshals og mellom Hirtshals og Langesund.
Eria Resort

Eria Resort

www.eria-resort.gr 
Feriestedet ligger i den kystnære og historiske byen Máleme, 14 km fra hovedbyen Chania på Kreta. Området er lett tilgjengelig med rullestol.
Solgården

Solgården

www.solgarden.no 
Arrangør av assistert ferie til glede for over 4000 nordmenn i året! Vi arrangerer ferie under mottoet: Trygghet, trivsel og glede! Fellesskap og sosialt samvær er en viktig del av oppholdet på Solgården. De fleste kveldene byr vi på et variert program. 
Disableds Resort

Disableds Resort

www.disabledaccessholidays.com/ 
Ikke alle linker er like aktuell, men mye nyttig info for den som vil utforske verden. Denne nettsiden inneholder mange linker med mye info til feriesteder rundt om i hele verden.
Vitaltour

Vitaltour

www.vitaltour.no 
På våre Trivselsreiser møter vi deg allerede på avreiseflyplassen for å bistå med bagasje og ønske deg en god tur. Når du kommer til reisemålets flyplass vil du alltid møte våre medarbeidere som viser vei til transferbuss og hjelper til der det trengs. 
Handitours og familiereiser

Handitours og familiereiser

www.handitours.dk/ 
En vellykket ferie starter med god planlegging og tilrettelegging uansett - om man har et handicap eller bare trenger litt ekstra hjelp til planlegging og bestilling.
Scandic Hotels

Scandic Hotels

https://www.scandichotels.no/
Vi forstår at alle funksjonshemminger er forskjellige og det samme gjelder våre hoteller. Vi har implementert smarte utforminger i våre tilgjengelighetsrom og iverksatt et felles tilgjengelighetsprogram som alle våre hoteller bruker, og som kontinuerlig blir forbedret.
W:
H: