Aktuelt

Handikapparkering

Handikapparkering

www.bergen.kommune.no/tjenestetilbud/
Parkeringskart Bergen sentrum se menypunkt: Bruk av parkeringstillatelsen på nettsiden.
Digitalt årsmøte 19.03.2021

Digitalt årsmøte 19.03.2021

På grunn av koronasituasjonen blir det digitalt årsmøte fredag 19.mars 2021 kl 18.00. Påmelding til vår gmail: nhfbergen@gmail.com
Corona Bjørkhaug

Corona Bjørkhaug

NHF Bergen har inngått avtale om vask etter bruk av hytten. Vask etter bruk kr. 465,- inklusive moms. Dette kommer i tillegg til ordinær leie.

Bjørkhaug, vinter- og påskeferie 2021

Bjørkhaug, vinter- og påskeferie 2021

Tiden er kommet for å søke om vinter- og påskeferie for 2021. Bjørkhaug ligger like forbi NAF-en på Kvamskogen. Bilvei helt frem til hytten. Vi har avtale om brøyting, så fremkommelighet skal være sikret hele vinteren. Flott turterreng like utenfor, ski inn / ski out, kort vei til Furudalen skitrekk. Se info om hytten under eget punkt på nettsiden.
 
Plan for universel utforming

Plan for universel utforming

Byrådsavdeling for klima, miljø og byutvikling i samarbeid med Kommunalt råd for funksjonshemmede inviterer til åpent innspillsmøte tirsdag 19.nov. kl. 18.00-20.00 på Scandic Ørnen Hotel i Lars Hilles gate 18.
Dokart Bergen sentrum

Dokart Bergen sentrum

Med Bergen kommunes toalettkart finner du offentlig tilgjengelige toaletter i Bergen sentrum.  I tillegg til en oversikt over antall toaletter, finner du i kartet også informasjon om hvilke steder som har HC-toalett og stellerom, og når det er åpent.
Handikapparkering Bergen Lufthavn Flesland

Handikapparkering Bergen Lufthavn Flesland

https://avinor.no/flyplass/bergen/parkering/
17. august 2017 åpnet den nye terminalen. Innkjøringen til terminalen er endret. Den nye terminalen er delt inn i ankomst- og avgangsnivå. Som bilist kan du kjøre helt opp til avgangsnivået foran terminalen (kun avstigning, ikke parkering). Det er parkering ved nivå for ankomst.

HC-parkering - se kart:
https://avinor.no/bergen-lufthavn/parkering/parkeringskart

Ledsagerbevis

Ledsagerbevis

https://www.bergen.kommune.no/ledsagerbevis-for-funksjonshemmede
Har du bostedsadresse i Bergen, kan du søke forvaltningsenheten i Bergen om ledsagerbevis. En kan søke om ledsagerbevis etter at en har fylt 8 år. Ledsagerbeviset gjelder også i andre kommuner som har innført ordningen.
Assistansetjenesten Bergen Lufthavn Flesland

Assistansetjenesten Bergen Lufthavn Flesland

avinor.no/flyplass/bergen/
Avinor tilbyr assistanse til funksjonshemmede og bevegelseshemmede som reiser med fly fra eller til våre flyplasser. Ulike flyselskap kan stille ulike spørsmål. Det er derfor viktig at du allerede ved billettbestilling oppgir hvilke behov du har:
Nye møteplasser, byrom

Nye møteplasser, byrom

Bergen Kommune ved Bymiljøetaten har i 2018 ferdigstillt flere møteplasser, og byrom. Som Fløttmannsplassen, en ny møteplass i Damsgårdsveien. Møllendal allmenning er en ny storstue og møteplass med torg ved ny Fakultet for Kunst Musikk Design. Nygårdsparkens øvre del, en attraktiv park for allmennheten. Det tilrettelegges for lek og aktivitet samt gode oppholdsplasser for folk i alle aldre.
Bergen Legevakt parkering

Bergen Legevakt parkering

https://www.bergen.kommune.no/bergen-legevakt
4. november 2015 åpnet Bergen legevakt sine nye lokaler i Solheimsgaten 9 ved Danmarks plass. Inngangen til den nye legevakten i Solheimsgaten finner du i 1. etasje midt på langsiden av bygget.
Kommune- og fylkestingsvalg 09.09.2019

Kommune- og fylkestingsvalg 09.09.2019

Workshop 31.januar i FFO sine lokaler
Folkemøte 22.mai hotel Scandic Ørnen

Vi trenger dermed innspill fra tillitsvalgte og organisasjoenes medlemmer.
Organisasjone kan sende inn spørsmål direkte eller å stille på workshopen!

TT-kort

TT-kort

http://www.hordaland.no/tt-kort/
Hordaland fylkesutval har den 20. juni 2013 fatta vedtak om at unytta TT-kvote for første halvår ikkje blir trekt tilbake ved kvoteskifte 1.juli. Endinga trådte i kraft 1. juli 2013. Endringa gjeld innafor same kalenderår. 
Bergen Kommune: Bybefaring 5./6.juni 2018

Bergen Kommune: Bybefaring 5./6.juni 2018

Universell utforming var tema da Kommunalt råd for funksjonshemmede møtte komite for helse og sosial i vår. Rådet var ikke fornøyd, og ønsket å vise komiteens medlemmer hvordan det er å bevege seg som funksjonshemmet i Bergen.

Bybefaring
Komite for helse og sosial og komite for miljø og byutvikling var med på byberfaringene.
 
Hjelpemiddelhuset Bergen Kommune

Hjelpemiddelhuset Bergen Kommune

Hjelpemiddelhuset tlf: 53034880
Kokstaddalen 43
5257 KOKSTAD

Personer med redusert funksjonsevne kan låne hjelpemidler. Målet er å bidra til en lettere hverdag. Hjelpemidlene kan lånes ut for en kortere eller lengre periode. Når det ikke lenger er behov for hjelpemiddelet, skal det returneres.
 
Brukerutvalg NAV Hjelpemiddelsentralen

Brukerutvalg NAV Hjelpemiddelsentralen

https://www.nav.no/Hordaland/brukarutval
Brukerutvalet gjer brukrarane høve til å delta i drøftingar og gje råd og innspel for å utvide sentralen sitt grunnlag for avgjersler. På den måten kan organisasjonane bidra til at NAV leverer stadig betre tenester til brukarar av tekniske hjelpemiddel i Hordaland.
Tilgjengelighetsprisen 2017

Tilgjengelighetsprisen 2017

Nyåpnede Møhlenpris oppveksttun er tildelt Tilgjengelighetsprisen 2017 for god universell utforming. Terje Reinan fra Etat for utbygging la vekt på den gode samarbeidsprosessen (blant annet med Kommunalt råd for funksjonshemmede) som har ført til en god tilpassing av et så gammelt bygg.
Tilrettelagt frisørsalong Solheimsviken

Tilrettelagt frisørsalong Solheimsviken

I 3. etasje i Sentralblokken var tidligere Haukeland frisør. http://www.naturesq.no/ Salongen er nå flyttet til Damsgårdsveien 50. Denne salongen er spesielt tilrettelagt for rullestolbrukere, både med hensyn til adkomst og vi har egen vask til rullestolbrukere.
 
Bergen og Hordaland Turlag

Bergen og Hordaland Turlag

Klart det går! Turprogram våren 2018
Vil du oppdage nye, fine turområder i Bergen? Ta del i et sosialt og inkluderende fellesskap? Vi ønsker velkommen til søndagsturer én gang i måneden. Turene er en del av "Klart det går!"-satsingen til BHT som tilrettelegger for personer med en fysisk funksjonsnedsettelse  - for deg som ikke kan eller ønsker å gå så fort.
Sykkel VM 16.-24.sept 2017

Sykkel VM 16.-24.sept 2017

Løypetraseene i Bergen vil være stengt for vanlig trafikk kl. 08.30-19.00. Den første helgen har litt kortere stengetid. Askøy er berørt den første helgen, Øygarden og Sotra i avslutningshelgen. Bergen sentrum blir stengt for gjennomkjøring hele døgnet. Det er ikke mulig å kjøre i løypene eller krysse med bil i stengetiden. Gående og syklende kan krysse løypene på egne punkt, stort sett der det er gangfelt.  Vakter vil sluse folk over når det er trygt.

Nye Bergen Lufthavn Flesland 17.august 2017

Nye Bergen Lufthavn Flesland 17.august 2017

https://avinor.no/flyplass/bergen/
Torsdag 17. august åpnet nye Bergen lufthavn Flesland. Her ønskes reisende velkommen til en romslig og oversiktlig terminal, med et bredere utvalg av restauranter og butikker. Den spiltter nye flyterminalen vil kunne tilby alle passasjerer en betydelig forbedret reiseopplevelse.

For reisende se info fra FFO og SAFO/NHF:
/uploads/userfiles/files/Nye%20Flesland
 
Nyåpning KODE 1

Nyåpning KODE 1

http://kodebergen.no/
KODE 1, tidligere Permanenten, bygget for kunsthåndverk og design åpnet 23. mai 2017 etter to år med rehabilitering. I det nye bygget blir Sølvskatten, KODEs faste utstilling med gullsmedkunst fra Bergen. Det samme blir Singersamlingen, kunst- og antikviteter som består av europeiske og asiatiske antikviteter, og malerier av gamle mestre.

4 nye hotel våren 2017

4 nye hotel våren 2017

I løpet av våren, og forsommeren er det åpnet 4 nye hotel i Bergen. 2 hotel like ved nye Bergen Lufthavn Flesland, som er Comfort Hotel Bergen Airport, og Scandic Flesland Airport. Videre har vi fått Magic Hotel i Solheimsviken, og Zander K ved Jernbanestasjonen. Samlet gir dette på disse hotellene byen ca 100 nye handikaprom.
DNT hytter tilrettelagt for funksjonshemmede.

DNT hytter tilrettelagt for funksjonshemmede.

https://www.dnt.no/funksjonshemmede/
DNT arbeider med å gjøre flere av hyttene lettere tilgjengelige. I dag er et tredvetalls hytter tilrettelagt for funksjonshemmede. Den Norske Turistforening (DNT) har 35 hytter som er tilrettelagtfor rullestolbrukere, men nesten ingen med nedsatt funksjonsevne benytter seg av tilbudet.
Funkisdagen 24. juni 2017

Funkisdagen 24. juni 2017

Årets Funkisdag starter på Festplassen lørdag 24 juni klokken 12

Funkisdagens hovedbudskap er at alle mennesker, uansett forutsetninger, har drømmer og interesser. Vårt mål er at de som kommer innom arrangementet skal sitte igjen med et positivt inntrykk og en økt forståelse av at mennesker kan være forskjellige, men likevel like.

 

Nasjonal BPA-aksjon 2. desember kl 12.00 ved Bergen Rådhus

Nasjonal BPA-aksjon 2. desember kl 12.00 ved Bergen Rådhus

Den 3. desember er FNs internasjonale dag for funksjonshemmede. Denne dagen skal bli historisk! Fredag 2. desember vil vi derfor sette fokus på Brukerstyrt Personlig Assistanse, og hvor utrolig viktig det er for manges mulighet til å bidra i samfunnet.
Småpudden - Tilgjengelighetsprisen 2016

Småpudden - Tilgjengelighetsprisen 2016

Kommunalt råd for funksjonshemmede Bergen deler ut Tilgjengelighetsprisen som er en påskjønnelse for tilrettelegging for funksjonshemmede i alle kategorier. Mottakere kan være næringsdrivende, organisasjoner, privatpersoner eller offentlige virksomheter. 

Troldhaugen - oppgradert uteområde

Troldhaugen - oppgradert uteområde

www.griegmuseum.no/tilgjengelighet
Villaen på Troldhaugen ble ferdigstilt i 1885 og ekteparet Grieg bodde her de siste 22 somrene av Edvards liv. Stedet er i dag fylt av interessante minner om Grieg og har siden 1928, da området ble åpnet som museum, vært et valfartssted for Griegelskere fra alle kanter av verden.
Bybanen

Bybanen

www.bybanen.no/
NHF Bergen har i samarbeide med NHF Sørvest utarbeidet en omfattende rapport etter flere turer med banen.

 

Nytt bad ?

Nytt bad ?

www.bano.no/
Et viktig mål i universell utforming er at utformingen skal være tiltalende for alle brukere. Et familiebaderom benyttes av mange mennesker som er i kontinuerlig forandring med ulike behov.

ByGarasjen med kundemottak (okt 2015)

ByGarasjen med kundemottak (okt 2015)

Forflytningshemmede, med offentlig utstedt HC-kort, er fritatt for betalingsplikt i ByGarasjen ved parkering kortere enn 24 timer.
Tobii Norge

Tobii Norge

http://www.tobiidynavox.no/
Tobii Dynavox er et datterselskap av Tobii AB, den globale leder og pioner innen øyeavlesing og øyestyring: en teknologi som gjør det mulig for en datamaskin å fortelle nøyaktig hvor på skjermen en person ser.
Tur med Fjordline

Tur med Fjordline

www.fjordline.com/
MS «Stavangerfjord» og MS «Bergensfjord» er to cruiseferger. De er verdens første og største cruiseferger som har single LNG-motor, noe som betyr lavere utslipp. MS «Stavangerfjord» ble døpt den 6. juni 2013, MS «Bergensfjord» ble døpt 6. mars 2014 i Bergen. Skipene trafikerer rutene til Hirtshals i Danmark med utgangspunkt i Bergen, Stavanger og Langesund. De er 170 meter lange, 27,5 meter brede og har en kapasitet på 1 500 passasjerer og 600 biler. Bruttotonnasjen er på 25 000.
Løvstien: Ny turvei april 2015

Løvstien: Ny turvei april 2015

Turveien Løvstien fremstår som en moderne og bredt anlagt turvei, velegnet for både vante og uvante turgåere i alle aldre. Løvstien strekker seg langs Løvstakken og slynger seg gjennom en flott og mangfoldig natur. Utsikten er fantastisk, over Bergen sentrum, sørover hele Bergensdalen til Fana - og nordover til Askøy, Byfjorden og helt til Nordhordland!
Bergen Busstasjon - oppgradert

Bergen Busstasjon - oppgradert

Oppgraderinga av Bergen Busstasjon dei siste åra har vore heilt nødvendig. Her kan dei reisande kjenne seg trygge og enkelt finne sin buss. I samband med opninga har Skyss teke i bruk nytt kundesenter i Nonneseter terminalbygg som erstatning for lokala i Bergen Storsenter.
HC-parkering Fortunen (ny mai 2014)

HC-parkering Fortunen (ny mai 2014)

Trafikketaten har anlagt ny handikapparkering i Fortunen. Dette for å få handikapparkering ved Strandkaien og Torget tilpasset bil med sideheis.
Funkisdagen 2013

Funkisdagen 2013

Chris Medina og Fenrik Lane var blant artistene som spilte på Festplassen under Funkisdagen lørdag 22 juni. Der fikk en også prøve seg i bordtennis mot OL-vinner Tommy Urhaug. 
Minibanker - Universell Utforming (mars 2011)

Minibanker - Universell Utforming (mars 2011)

Hvordan erfares tilgjengeligheten ved minibanker i Bergen sentrum. Hvordan samsvarer utformingen med universell utformings 7 prinsipper og ergoterapeutens syn om rett til aktivitet og deltagelse i hverdagen”.

Se eldere nyheter
W:
H: