Aktuelt

Ny kamp for terapibassenget

Ny kamp for terapibassenget

NHF Bergen har fått beskjed om at det i  budsjettet for 2018 er foreslått å kutte tilbudet i Terapibassenget på Haukeland Sykehus. Sykehuset garanterer tilbudet ut 2017 mens det fra 2018 er mer usikkert. Bassenget benyttes av flere diagnosegrupper bl.a muskelsyke, revmatikere og polioskadde. 2. november ble Ingeleiv Haugen fotografert og intervjuet av BT i bassenget for å fronte saken der.

Sykkel VM 16.-24.sept 2017

Sykkel VM 16.-24.sept 2017

Løypetraseene i Bergen vil være stengt for vanlig trafikk kl. 08.30-19.00. Den første helgen har litt kortere stengetid. Askøy er berørt den første helgen, Øygarden og Sotra i avslutningshelgen. Bergen sentrum blir stengt for gjennomkjøring hele døgnet. Det er ikke mulig å kjøre i løypene eller krysse med bil i stengetiden. Gående og syklende kan krysse løypene på egne punkt, stort sett der det er gangfelt.  Vakter vil sluse folk over når det er trygt.

Nye Bergen Lufthavn Flesland 17.august 2017

Nye Bergen Lufthavn Flesland 17.august 2017

https://avinor.no/flyplass/bergen/
Torsdag 17. august åpnet nye Bergen lufthavn Flesland. Her ønskes reisende velkommen til en romslig og oversiktlig terminal, med et bredere utvalg av restauranter og butikker. Den spiltter nye flyterminalen vil kunne tilby alle passasjerer en betydelig forbedret reiseopplevelse.

For reisende se info fra FFO og SAFO/NHF:
/uploads/userfiles/files/Nye%20Flesland
 
Handikapparkering Bergen Lufthavn Flesland

Handikapparkering Bergen Lufthavn Flesland

http://www.europark.no/bergen-lufthavn-flesland/
17. august 2017 åpnet den nye terminalen. Innkjøringen til terminalen blir endret. Det betyr at du ikke kan kjøre på autopilot når du skal ut og reise. Den nye terminalen er delt inn i ankomst- og avgangsnivå. Som bilist kan du kjøre helt opp til avgangsnivået foran terminalen (kun avstigning, ikke parkering).

HC-parkering se kart:
https://avinor.no/bergen-lufthavn

Nyåpning KODE 1

Nyåpning KODE 1

http://kodebergen.no/
KODE 1, tidligere Permanenten, bygget for kunsthåndverk og design åpnet 23. mai 2017 etter to år med rehabilitering. I det nye bygget blir Sølvskatten, KODEs faste utstilling med gullsmedkunst fra Bergen. Det samme blir Singersamlingen, kunst- og antikviteter som består av europeiske og asiatiske antikviteter, og malerier av gamle mestre.

4 nye hotel våren 2017

4 nye hotel våren 2017

I løpet av våren, og forsommeren er det åpnet 4 nye hotel i Bergen. 2 hotel like ved nye Bergen Lufthavn Flesland, som er Comfort Hotel Bergen Airport, og Scandic Flesland Airport. Videre har vi fått Magic Hotel i Solheimsviken, og Zander K ved Jernbanestasjonen. Samlet gir dette på disse hotellene byen ca 100 nye handikaprom.
DNT hytter tilrettelagt for funksjonshemmede.

DNT hytter tilrettelagt for funksjonshemmede.

https://www.dnt.no/funksjonshemmede/
DNT arbeider med å gjøre flere av hyttene lettere tilgjengelige. I dag er et tredvetalls hytter tilrettelagt for funksjonshemmede. Den Norske Turistforening (DNT) har 35 hytter som er tilrettelagtfor rullestolbrukere, men nesten ingen med nedsatt funksjonsevne benytter seg av tilbudet.
Byggearbeid Lagunen Storsenter

Byggearbeid Lagunen Storsenter

http://www.lagunen.no/utbygging/
I forbindelse med byggearbeidene med Lagunens utvidelse stenges p-huset som ligger nærmest senteret. Dette endrer plassering av HC-plasser ved senteret. Situasjonen beskrevet i kartet gjelder frem til det utvidete p-huset åpner til julehandelen 2017. (følge med på nettsiden til Lagunen Storsenter)
Funkisdagen 24. juni 2017

Funkisdagen 24. juni 2017

Årets Funkisdag starter på Festplassen lørdag 24 juni klokken 12

Funkisdagens hovedbudskap er at alle mennesker, uansett forutsetninger, har drømmer og interesser. Vårt mål er at de som kommer innom arrangementet skal sitte igjen med et positivt inntrykk og en økt forståelse av at mennesker kan være forskjellige, men likevel like.

 

Turorientering mandag 19.juni 2017

Turorientering mandag 19.juni 2017

Vi ønsker alle velkommen til lavterskel turorientering og sosial samling på Fanahytten (Totland) mandag 19. juni kl 17:30. Arrangementet er et samarbeid mellom Fana IL, Bergen Turlag og NHF Bergen. Løypen er tilrettelagt for rullestolsbrukere.

Bergen Legevakt parkering

Bergen Legevakt parkering

https://www.bergen.kommune.no/bergen-legevakt
4. november 2015 åpnet Bergen legevakt sine nye lokaler i Solheimsgaten 9 ved Danmarks plass. Inngangen til den nye legevakten i Solheimsgaten finner du i 1. etasje midt på langsiden av bygget.
Nasjonal BPA-aksjon 2. desember kl 12.00 ved Bergen Rådhus

Nasjonal BPA-aksjon 2. desember kl 12.00 ved Bergen Rådhus

Den 3. desember er FNs internasjonale dag for funksjonshemmede. Denne dagen skal bli historisk! Fredag 2. desember vil vi derfor sette fokus på Brukerstyrt Personlig Assistanse, og hvor utrolig viktig det er for manges mulighet til å bidra i samfunnet.
Småpudden - Tilgjengelighetsprisen 2016

Småpudden - Tilgjengelighetsprisen 2016

Kommunalt råd for funksjonshemmede Bergen deler ut Tilgjengelighetsprisen som er en påskjønnelse for tilrettelegging for funksjonshemmede i alle kategorier. Mottakere kan være næringsdrivende, organisasjoner, privatpersoner eller offentlige virksomheter. 

Kunngjøring av årsmøte 23.mars 2017

Kunngjøring av årsmøte 23.mars 2017

Dato: torsdag 23.mars 2017 kl 18.00
Sted: Østre Nesttunvei 20, Nesttun.  5. etasje. Parkering i parkeringshus. Det vil bli utdelt parkeringsbilletter på møtet til de som parkerer i parkeringshuset.

Velkommen

 
Handikapparkering

Handikapparkering

www.bergen.kommune.no/tjenestetilbud/
Parkeringstillatelse gis til bilfører eller passasjer som har særlig behov for å finne parkeringsplass i tilknytning til bosted, arbeid og annen aktivitet. 
Rett hjem frisør

Rett hjem frisør

http://www.rett-hjem-frisor.no/
Komfortabelt, enkelt, effektivt og naturlig! Du kan nå få utført profesjonelle frisørtjenester hjemme hos deg selv - eller der du er!

 

Ledsagerbevis

Ledsagerbevis

https://www.bergen.kommune.no/ledsagerbevis-for-funksjonshemmede
Har du bostedsadresse i Bergen, kan du søke forvaltningsenheten i Bergen om ledsagerbevis. En kan søke om ledsagerbevis etter at en har fylt 8 år. Ledsagerbeviset gjelder også i andre kommuner som har innført ordningen.
Brukerutvalg NAV Hjelpemiddelsentralen

Brukerutvalg NAV Hjelpemiddelsentralen

https://www.nav.no/Hordaland/brukarutval
Brukerutvalet gjer brukrarane høve til å delta i drøftingar og gje råd og innspel for å utvide sentralen sitt grunnlag for avgjersler. På den måten kan organisasjonane bidra til at NAV leverer stadig betre tenester til brukarar av tekniske hjelpemiddel i Hordaland.
Tilbakelevering av hjelpemiddel

Tilbakelevering av hjelpemiddel

Hjelpemiddelhuset tlf: 53034880 for avtale om henting.
Hjelpemidler utlånt av NAV Hjelpemiddelsentral skal returneres når de ikke lenger (kan) brukes. Dette gjelder både når hjelpemiddelet ikke lenger er egnet for bruker, eller ved dødsfall.
Troldhaugen - oppgradert uteområde

Troldhaugen - oppgradert uteområde

www.griegmuseum.no/tilgjengelighet
Villaen på Troldhaugen ble ferdigstilt i 1885 og ekteparet Grieg bodde her de siste 22 somrene av Edvards liv. Stedet er i dag fylt av interessante minner om Grieg og har siden 1928, da området ble åpnet som museum, vært et valfartssted for Griegelskere fra alle kanter av verden.
Assistansetjenesten Bergen Lufthavn Flesland

Assistansetjenesten Bergen Lufthavn Flesland

avinor.no/flyplass/bergen/
Avinor tilbyr assistanse til funksjonshemmede og bevegelseshemmede som reiser med fly fra eller til våre flyplasser.
Bybanen

Bybanen

www.bybanen.no/
NHF Bergen har i samarbeide med NHF Sørvest utarbeidet en omfattende rapport etter flere turer med banen.

 

Nytt bad ?

Nytt bad ?

www.bano.no/
Et viktig mål i universell utforming er at utformingen skal være tiltalende for alle brukere. Et familiebaderom benyttes av mange mennesker som er i kontinuerlig forandring med ulike behov.

ByGarasjen med kundemottak (okt 2015)

ByGarasjen med kundemottak (okt 2015)

Forflytningshemmede, med offentlig utstedt HC-kort, er fritatt for betalingsplikt i ByGarasjen ved parkering kortere enn 24 timer.
Tobii Norge

Tobii Norge

http://www.tobiidynavox.no/
Tobii Dynavox er et datterselskap av Tobii AB, den globale leder og pioner innen øyeavlesing og øyestyring: en teknologi som gjør det mulig for en datamaskin å fortelle nøyaktig hvor på skjermen en person ser.
Taxi med rullestol

Taxi med rullestol

www.nrk.no/hordaland/
Når taxisjåførane får sjå rullestolen til Helle-Viv Magnerud, får ho beskjed om å finne ein ny bil. – Funksjonshemma må oftare vente lenge på drosje, ifølgje Norges Handikapforbund.

 

Tur med Fjordline

Tur med Fjordline

www.fjordline.com/
MS «Stavangerfjord» og MS «Bergensfjord» er to cruiseferger. De er verdens første og største cruiseferger som har single LNG-motor, noe som betyr lavere utslipp. MS «Stavangerfjord» ble døpt den 6. juni 2013, MS «Bergensfjord» ble døpt 6. mars 2014 i Bergen. Skipene trafikerer rutene til Hirtshals i Danmark med utgangspunkt i Bergen, Stavanger og Langesund. De er 170 meter lange, 27,5 meter brede og har en kapasitet på 1 500 passasjerer og 600 biler. Bruttotonnasjen er på 25 000.
Løvstien: Ny turvei april 2015

Løvstien: Ny turvei april 2015

Turveien Løvstien fremstår som en moderne og bredt anlagt turvei, velegnet for både vante og uvante turgåere i alle aldre. Løvstien strekker seg langs Løvstakken og slynger seg gjennom en flott og mangfoldig natur. Utsikten er fantastisk, over Bergen sentrum, sørover hele Bergensdalen til Fana - og nordover til Askøy, Byfjorden og helt til Nordhordland!
Frisørsalong Haukeland Sykehus

Frisørsalong Haukeland Sykehus

I 3. etasje i Sentralblokken finn du Haukeland frisør. Frisørsalongen er open for alle, både pasientar, pårørande, tilsette på sjukehuset og andre besøkande. For oss er det viktig å vere meir enn berre frisørar. Målet vårt er å gi noko meir enn ”berre” ein hårklipp og vanleg hårstell. Ingenting er for lite eller for stort for oss. Salongen er tilrettelagt for rullestolbrukarar, og har hårvask hvor kunden kan sitte i rullestolen sin under hele behandlingen
Bergen Busstasjon - oppgradert

Bergen Busstasjon - oppgradert

Oppgraderinga av Bergen Busstasjon dei siste åra har vore heilt nødvendig. Her kan dei reisande kjenne seg trygge og enkelt finne sin buss. I samband med opninga har Skyss teke i bruk nytt kundesenter i Nonneseter terminalbygg som erstatning for lokala i Bergen Storsenter.
HC-parkering Fortunen (ny mai 2014)

HC-parkering Fortunen (ny mai 2014)

Trafikketaten har anlagt ny handikapparkering i Fortunen. Dette for å få handikapparkering ved Strandkaien og Torget tilpasset bil med sideheis.
Litt om velferdsteknologi

Litt om velferdsteknologi

Velferdsteknologi er først og fremst teknologisk assistanse, som skal understøtte og forsterke brukernes trygghet, sikkerhet, mobilitet, samt å muliggjøre økt fysisk og kulturell aktivitet. 
TT-kort

TT-kort

http://www.hordaland.no/tt-kort/
Hordaland fylkesutval har den 20. juni 2013 fatta vedtak om at unytta TT-kvote for første halvår ikkje blir trekt tilbake ved kvoteskifte 1.juli. Endinga trådte i kraft 1. juli 2013. Endringa gjeld innafor same kalenderår. 
Funkisdagen 2013

Funkisdagen 2013

Chris Medina og Fenrik Lane var blant artistene som spilte på Festplassen under Funkisdagen lørdag 22 juni. Der fikk en også prøve seg i bordtennis mot OL-vinner Tommy Urhaug. 
Minibanker - Universell Utforming (mars 2011)

Minibanker - Universell Utforming (mars 2011)

Hvordan erfares tilgjengeligheten ved minibanker i Bergen sentrum. Hvordan samsvarer utformingen med universell utformings 7 prinsipper og ergoterapeutens syn om rett til aktivitet og deltagelse i hverdagen”.

Se eldere nyheter
W:
H: