Cover image

Nyåpning KODE 1

Publisert 30.06.2020

http://kodebergen.no/
KODE 1, tidligere Permanenten, bygget for kunsthåndverk og design åpnet 23. mai 2017 etter to år med rehabilitering. I det nye bygget blir Sølvskatten, KODEs faste utstilling med gullsmedkunst fra Bergen. Det samme blir Singersamlingen, kunst- og antikviteter som består av europeiske og asiatiske antikviteter, og malerier av gamle mestre.

KODE 1 har en lang og rik historie. «Den Permanente Udstillingsbygning» åpnet i 1896, og ble oppført til Landsutstillingen i Bergen to år senere. Bygningen ble på folkemunne hetende «Permanenten». KODE 1 har studiemagasiner, der kunstgjenstander på lagring fyller restaurant, resepsjon og konferanserom. Her blir vel 3000 av 35.000 gjenstander fra museets omfattende samling vist frem på en nyskapende måte. Bygningen har en museumsbutikk med fokus på design og interiør, formidlingsrom til barn, og en kombinert fest- og konferansesal. Her er kommet ny heis, og handikaptoalett. I første etasje finner du restauranten Bien Centro. Her servers det italiensk mat, med pizza stekt i napolitansk steinovn. http://bienbar.no/centro/ er resultatet av kjærlighet til det enkle italienske kjøkken. Dette er en moderne restaurant basert på en klassisk italiensk mattradisjon. Pizzaen bakes i en vedfyrt ovn, bygget av Stefano Ferrarra fra Napoli. Stefano Ferrara er en av verdens aller beste ovnmakere, og kvaliteten i hans håndverk gjenspeiles i pizzaen.
Den napolitanske pizzaen har en høy sprø kant som er litt myk inni og har tynn bunn i midten. Flaggskipet er ”margarita” som ble oppkalt etter dronningen av Napoli da hun tok Gatematen Pizza inn på slottet. Pastaen lages selvsagt fersk på huset hver dag, og rettene er et utvalg av klassiske favoritter blandet med egne spesialiteter. Anbefales.
W:
H: