Cover image

Nyåpning KODE 1

Publisert 30.06.2020

http://kodebergen.no/
KODE 1, tidligere Permanenten, bygget for kunsthåndverk og design åpnet 23. mai 2017 etter to år med rehabilitering. I det nye bygget blir Sølvskatten, KODEs faste utstilling med gullsmedkunst fra Bergen. Det samme blir Singersamlingen, kunst- og antikviteter som består av europeiske og asiatiske antikviteter, og malerier av gamle mestre.

KODE 1 har en lang og rik historie. «Den Permanente Udstillingsbygning» åpnet i 1896, og ble oppført til Landsutstillingen i Bergen to år senere. Bygningen ble på folkemunne hetende «Permanenten». KODE 1 har studiemagasiner, der kunstgjenstander på lagring fyller restaurant, resepsjon og konferanserom. Her blir vel 3000 av 35.000 gjenstander fra museets omfattende samling vist frem på en nyskapende måte. Bygningen har en museumsbutikk med fokus på design og interiør, formidlingsrom til barn, og en kombinert fest- og konferansesal. Her er kommet ny heis, og handikaptoalett. I første etasje finner du restauranten Bien Centro. Her servers det italiensk mat, med pizza stekt i napolitansk steinovn. http://bienbar.no/centro/ er resultatet av kjærlighet til det enkle italienske kjøkken. Dette er en moderne restaurant basert på en klassisk italiensk mattradisjon. Pizzaen bakes i en vedfyrt ovn, bygget av Stefano Ferrarra fra Napoli. Stefano Ferrara er en av verdens aller beste ovnmakere, og kvaliteten i hans håndverk gjenspeiles i pizzaen.
Den napolitanske pizzaen har en høy sprø kant som er litt myk inni og har tynn bunn i midten. Flaggskipet er ”margarita” som ble oppkalt etter dronningen av Napoli da hun tok Gatematen Pizza inn på slottet. Pastaen lages selvsagt fersk på huset hver dag, og rettene er et utvalg av klassiske favoritter blandet med egne spesialiteter. Anbefales.
Ti på hjul

Ti på hjul

https://www.bergenoghordalandturlag.no/ti-p-hjul-bergen/
Besøk ti flotte, utvalgte turmål i Bergen som alle kan gjennomføres på hjul! Dette er en super måte å bli kjent med nye turområder på! Turene er kartlagt etter beste evne. Turlaget tar gjerne imot tilbakemeldinger.
Send til prosjektansvarlig i Bergen og Hordaland Turlaget sin administrasjon.
Ledsagerbevis

Ledsagerbevis

https://www.bergen.kommune.no/ledsagerbevis-for-funksjonshemmede
Har du bostedsadresse i Bergen, kan du søke forvaltningsenheten i Bergen om ledsagerbevis. Det er 8 års aldersgrense på å få utstedt ledsagerbevis, ettersom det ikke er ansett som normalt at barn under åtte år går alene. Du velger selv hvem som skal være ledsageren din. Ledsageren må være fylt 16 år.
Bjørkhaug på Kvamskogen

Bjørkhaug på Kvamskogen

Bjørkhaug ligger like forbi NAF-en og Furedalen alpin. Bilvei helt frem til hytten. Flott turterreng like utenfor, så her kan hytten benyttes hele året, til alle årstider. Vi har avtale om brøyting, så fremkommelighet skal være sikret hele vinteren. 
W:
H: