Cover image

Tur med Fjordline

Publisert 20.06.2015
www.fjordline.com/
MS «Stavangerfjord» og MS «Bergensfjord» er to cruiseferger. De er verdens første og største cruiseferger som har single LNG-motor, noe som betyr lavere utslipp. MS «Stavangerfjord» ble døpt den 6. juni 2013, MS «Bergensfjord» ble døpt 6. mars 2014 i Bergen. Skipene trafikerer rutene til Hirtshals i Danmark med utgangspunkt i Bergen, Stavanger og Langesund. De er 170 meter lange, 27,5 meter brede og har en kapasitet på 1 500 passasjerer og 600 biler. Bruttotonnasjen er på 25 000.

Skipene er godt tilrettelagt for bevegelseshemmede. På dekk 8 er egne lugarer tilpasset rullestolbrukere og kan benyttes av inntil fire personer. Denne lugartypen må bestilles per telefon 815 33 500. Handicaplugarene har bad og toalett på 6 kvadratmeter, mens selve lugaren er på 10,9 kvadratmeter. Lugarene har en døråpning på 94 centimeter, og det er ikke dørkant på gulvet, slik at gjester med rullestol lett skal kunne komme seg inn. Andre lugartyper er ikke tilpasset rullestol. Fjord Line legger stor vekt på sikkerheten til sine reisende. Du skal føle deg trygg om bord. Det er derfor viktig at vårt personale blir gjort kjent med typen og graden av funksjonshemning, slik at vi på beste måte kan legge til rette for den reisende. Av den grunn er det ikke mulig å bestille handicaplugarer online.

På bildekk blir reisene med handicapbil plassert like ved heis. Handicaplugarene ligger ved heisen på dekk 8. På dekk 7 er det god plass i fellesområder, i kafe og restaurant. Minus er for høy skranke i resepsjonen som ikke er tilrettelagt for rullestolbruker. Til dekk 10 er det dørautomatikk, god plass både under tak, og ellers rundt på soldekket. Båtene er ny og moderne, godt tilrettelagt, så båttur kan absolutt anbefales.

 

W:
H: