Cover image

Nye Bergen Lufthavn Flesland 17.august 2017

Publisert 17.08.2017
https://avinor.no/flyplass/bergen/
Torsdag 17. august åpnet nye Bergen lufthavn Flesland. Her ønskes reisende velkommen til en romslig og oversiktlig terminal, med et bredere utvalg av restauranter og butikker. Den spiltter nye flyterminalen vil kunne tilby alle passasjerer en betydelig forbedret reiseopplevelse.

For reisende se info fra FFO og SAFO/NHF:
/uploads/userfiles/files/Nye%20Flesland
 
På nye Flesland vil du som passasjer blant annet oppleve en solid kapasitetsøkning på flere viktige områder, som innsjekk, bagasjehåndtering og sikkerhetskontroll. Flyplassen går fra 22 000 til hele 85 000 kvadratmeter.
Terminalen er romslig og oversiktlig, og enkelt å orientere seg i. Det vil du merke allerede ved ankomst utenfor. Her er tilbringertjenestene fordelt på to nivåer, ett for avreisende passasjerer og ett for ankommende. Bybanen har egen stasjon i underetasjen. Det betyr at du ikke kan kjøre på autopilot når du skal ut og reise. Se link til Avinor sin nettside med det nye kjøremønster til avgang, ankomst og korttidsparkering. Bommene vil forsvinne, og registering av tid, betaling blir ved nummergjenkjenning på bilen. I avgangshallen er de viktigste funksjonene plassert slik at du beveger deg rett frem mot gate, etterhvert som du sjekker inn, leverer bagasje og går igjennom sikkerhetskontrollen. I sikkerhetskontrollen er det plass til 12 sluser. Inne i den nye piren er det 6 gater til innlandsfly. Skal du fly utenlands, ledes du inn i eksisterende terminal, som vil være oppgradert og tilpasset sin nye rolle.
Det er kommet 6 nye HC-parkeringsplasser ved ankomst, og 12 i først etasje i det gamle parkeringshuset.
OBS! Dette er ikke kommunal HC-parkering, derfor er betaling etter priser oppgitt på Avinor sin nettside.
 
Ti på hjul

Ti på hjul

https://www.bergenoghordalandturlag.no/ti-p-hjul-bergen/
Besøk ti flotte, utvalgte turmål i Bergen som alle kan gjennomføres på hjul! Dette er en super måte å bli kjent med nye turområder på! Turene er kartlagt etter beste evne. Turlaget tar gjerne imot tilbakemeldinger.
Send til prosjektansvarlig i Bergen og Hordaland Turlaget sin administrasjon.
Ledsagerbevis

Ledsagerbevis

https://www.bergen.kommune.no/ledsagerbevis-for-funksjonshemmede
Har du bostedsadresse i Bergen, kan du søke forvaltningsenheten i Bergen om ledsagerbevis. Det er 8 års aldersgrense på å få utstedt ledsagerbevis, ettersom det ikke er ansett som normalt at barn under åtte år går alene. Du velger selv hvem som skal være ledsageren din. Ledsageren må være fylt 16 år.
Bjørkhaug på Kvamskogen

Bjørkhaug på Kvamskogen

Bjørkhaug ligger like forbi NAF-en og Furedalen alpin. Bilvei helt frem til hytten. Flott turterreng like utenfor, så her kan hytten benyttes hele året, til alle årstider. Vi har avtale om brøyting, så fremkommelighet skal være sikret hele vinteren. 
W:
H: