Cover image

Busstur til Rosendal 23.08.2018

I 1658 sto det bryllup mellom Norges rikeste arving og en stolt dansk adelsmann. Karen Mowat og Ludvig Rosenkrantz fikk garden Hatteberg i Kvinnherad i bryllupsgave, og her bygde de seg sitt vesle slott som de kalla Rosendal. Slottet sto ferdig i 1665. Kong Christian V av Danmark-Norge opphøga godset til Lensbaroni i 1678. 
Turen startet fra Nordåsgrenda 4 (Nordåstunet) kl 10.00 med Rosendal og Baroniet som mål. 
Vi ble hentet presis av bussen til www.freedomexpress.no/ som i år har 10-års jubileum. Etter ombordstigning, samt sikring av rullestolene startet turen med Christer bak rattet, og med Hilde som vertinne. Bussen er 100% tilrettelagt for rullestolbruker med all komfort en kan tenke seg i en buss. HC-toalett, lading for mobil, og- eller rullestol, TV-skjermer fra taket hvor en kan se veien fremover. Underveis til Rosendal serverte Hilde oss kaffe, twist og småkaker. Turen gikk via Tysse, Mundheim, videre ferge Gjermundshamn-Årsnes. Vel fremme ved Rosendal Fjordhotell fikk vi servert herlig middag, ristet laks med kaffe og dessert. Etter middagen kjørte vi noen hundre meter til Baroniet. Selve hovedbygningen er ikke tilrettelagt, men vi tok turen rundt i hagen med roser, urter, og kafe som selger produkter fra urtehagen. http://www.baroniet.no/
Turen hjemover gikk via ferge fra Årsnes-Gjermundshamn videre til Eikelandsosen, så fergen Venjaneset-Hatvik, til Os, over Vallaheiene til Nordås. På hjemveien ble vi overrasket med matpakke, noe med den beste norske mattradisjon. Flott arrangert av Astrid, tidligere leder i NHF Bergen. Det gikk mot kveld så matpakken smakt fortreffelig. For mange gikk turen gjennom kjent landskap med god minner og historier. Etter en flott tur returnerte vi til Nordåstunet kl 19.00.
Med takk for turen til Freedom Express med Christer og Hilde.
 


 
W:
H: